Image
Top
Navigation

Ik ben Karlijn, geboren in 1977 en al sinds mijn jeugd aan het hardlopen. Lange tijd combineerde ik hardlopen met verschillende andere vormen van sport. Totdat ik in 2010 besloot om als hardloper mee te gaan doen aan de RoParun, een estafettetocht van Parijs/Hamburg naar Rotterdam voor het goede doel. Vanaf dat moment ben ik me meer en meer gaan toeleggen op hardlopen. Na maanden van intensieve training richting de RoParun (met een pijntje hier en daar) kon ik om persoonlijke redenen niet meedoen. Omdat ik inmiddels zo goed getraind was, ben ik aan de hand van een schema verder gaan trainen naar mijn eerste marathon, die van Berlijn. Inmiddels ben ik 5 RoParuns  en 6 marathons verder.

Echt geblesseerd ben ik nooit geweest, maar helemaal pijnvrij liep ik niet vaak. Toen ik in 2013 gevraagd werd om mee te gaan naar een workshop ChiRunning van master instructor Marion Meesters twijfelde ik niet. Sinds die workshop kan ik me niet meer voorstellen dat je volgens een andere techniek zou willen hardlopen! Ik ben van mijn pijntjes af, heb geen zware schoenen meer met zooltjes tegen overpronatie en ben tot op de dag van vandaag alleen maar harder gaan lopen. Er komt vast een moment dat ik niet meer harder kan, maar ik hoop met de techniek van ChiRunning nog jarenlang blessurevrij te blijven hardlopen!

Na het volgen van verschillende workshops heb ik besloten om twee van mijn passies met elkaar te gaan combineren: training geven en hardlopen. Vanaf september 2016 ben ik officieel gecertificeerd ChiRunning instructeur voor de regio Utrecht. Maandelijks bied ik workshops aan op een zaterdag of zondag en op verzoek kan ik je een privéles geven. Ik hoop dat ik op deze manier meer mensen de techniek kan bijbrengen om blessurevrij en efficiënt hard te lopen!

De afgelopen jaren heb ik naast ChiRunning ook andere methodes eigen gemaakt om anderen in beweging te brengen, fysiek en mentaal. Meer hierover op de pagina ‘Meer dan hardlopen’.

Sportieve groet,

Karlijn