Image
Top
Navigation

Meer dan hardlopen

ChiKa-Running begon met ChiRunning workshops en kort daarna Runningtherapie. Als fervent hardloopster en hardlooptrainer geloof ik 100% in de kracht van hardlopen voor lichaam en geest. Inmiddels ben ik er ook van overtuigd dat andere vormen van sport je fysiek, mentaal en emotioneel sterker kunnen maken.

Vroeger wilde ik sportlerares worden. Omdat turnen niet mij niet zo goed afging, ben ik toch maar voor een ‘gewone’ studie gegaan. Mijn loopbaan startte ik in HR en ik ontdekte naast sporten nog een andere passie, trainingen geven. Een ander helpen door hem/haar iets bij te brengen. Langzaam aan ontwikkelde zich het beeld van mijn droombaan waarin ik al mijn passies kan combineren: sport, iets voor een ander betekenen en trainingen geven.

Eenmaal op dit spoor kwam ik Mind5 tegen. De Mind5-methode zet fysieke beweging, waaronder boksen, in voor betere focus, stress- en energiemanagement. Ook ontmoette ik Fabio D’Agata die de SPAT-methode ontwikkeld heeft waarin fysieke beweging wordt ingezet om fysieke, mentale en emotionele vaardigheden te versterken. Fabio noemt dat ‘intelligent bewegen’. Ik heb zowel de Mind5- als SPAT-methode eigen gemaakt en ben hierin gecertificeerd trainer en coach.

Ik volgde in deze periode ook een (post-HBO) opleiding tot vaardigheidstrainer, gevolgd door de (post-HBO) opleiding tot bedrijfsadviseur vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Deze laatste werd ingegeven door mijn HR-functies en persoonlijke ervaringen in mijn loopbaan; van bijna burn-out tot bore-out. In deze situaties was ik alles behalve vitaal en optimaal inzetbaar, laat staan duurzaam inzetbaar.

Al mijn ervaring, opleidingen en passies komen helemaal tot z’n recht in het geven van trainingen aan  medewerkers waarin ze fysieke, mentale en emotionele vaardigheden ontwikkelen om zich duurzaam vitaal te kunnen voelen in hun loopbaan.

Meer informatie over de Mind5-methode: https://www.mind5training.com/method

Meer informatie over de SPAT-methode: https://www.spatverandert.nl/