Image
Top
Navigation
10 december 2017

Ultieme marathon voor het goede doel!

Het is zondagmiddag 10 december als ik dit schrijf. Ik ben net terug van een lange wandeling door een flinke laag sneeuw. Gisteren heb ik mijn km’s voor dit weekend al gerend, ook door de sneeuw in de Kaapse bossen. De wandeling vandaag was niet ‘zomaar’ een wandeling. Want terwijl ik door de sneeuw liep, zorgde ik voor een goede ChiRunning houding en deed ik ademhalingsoefeningen uit het boek ‘Zuurstofwinst’. Naast fysiek was ik óók in gedachten bezig met de voorbereidingen voor mijn volgende uitdaging waarvoor ik echt van alles uit de kast moet trekken!

In mei 2018 doe ik, samen met nog maximaal 59 andere Nederlanders, mee aan de UNICEF Rift Valley Marathon in Kenia. Dat is nog eens wat anders dan de marathon in Londen, waarvoor ik uiteindelijk niet ben ingeloot. De Rift Valley Marathon lopen we in de hitte van Kenia, op onverharde wegen, op zo’n 2000 meter hoogte en met veel klimmen om vanuit de vallei bij het High Altitude Training Centre te finishen. Daar moet ik met dus fysiek op gaan voorbereiden, zo goed en zo kwaad als dat gaat in Nederland. Ik ga vaker trainen op onverharde paden, ik neem zoveel mogelijk bruggen mee in mijn doordeweekse trainingen, ga in het weekend vaker naar heuvelachtig terrein en simuleer de hoogte met ademhalingsoefeningen tijdens het hardlopen.

Naast dat deze marathon fysiek bijzonder uitdagend is, heb ik nog een extra uitdaging. Ik moet namelijk 5000 euro sponsorgeld ophalen. Ik heb al 5 keer meegedaan aan de Roparun voor het goede doel. Enerzijds weet ik hierdoor wat goede en minder goede manieren zijn om sponsors te vinden. Maar toch, dat was met een heel team en voor een doel dat veel mensen persoonlijk raakt. Dit keer sta ik er alleen voor in mijn sponsoractiviteiten en is het goede doel letterlijk en figuurlijk verder weg,  namelijk watervoorzieningen op scholen in Kenia. Daarnaast zien mijn vrienden en familieleden me alweer aankomen!

Deze uitdaging vraagt dus in allerlei opzichten een andere aanpak waarover ik tijdens de winterse wandeling vandaag mijn hoofd heb gebroken. Fysiek ben ik inmiddels weer lekker op dreef en weet ik wat me de komende maanden te doen staat. Voor wat betreft de sponsoractiviteiten heb ik inmiddels verschillende ideeën en is het nu de hoogste tijd om tot actie over te gaan.

Ben jij benieuwd waarom ik deze uitdagingen aanga? Kijk dan op: http://helpmee.unicef.nl/COL-2-5435.

Comments

  1. EvertA

    Succes met je voorbereidingen. Misschien een idee om korte workshops te geven om zodoende sponsergeld op te halen?

Plaats een reactie

Posted By

Categories

Geen categorie